Sélection du produit
×

Aller vers les détails du panier
Référence

Mon compte

×

Verbeter je machines met duurzame producten en kennis van SMC

Duurzaam ontwerpen van je machines

Machinebouwers spelen een belangrijke rol in het streven naar een duurzamere wereld. Het ontwerpen van machines die minder energie verbruiken en minder schadelijk zijn voor het milieu is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de vraag vanuit de industrie. Steeds meer bedrijven willen hun ecologische voetafdruk verkleinen en kosten besparen dus is er vraag naar duurzame oplossingen.

In de persluchtindustrie zijn er veel methoden om duurzamere machines te ontwerpen en te produceren. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van energiezuinige componenten of kan de persluchtdruk verlaagd worden. Door hierop te focussen, kunnen de machinebouwers bijdragen aan een schonere wereld en tegelijkertijd hun klanten beter bedienen.

SMC is een expert op het gebied van duurzame persluchttechnologie. Wij bieden diverse producten aan die het mogelijk maken om het energieverbruik van machines te verminderen. Door samen te werken met ons kunnen machinebouwers hun klanten optimaal bedienen en een bijdrage leveren aan een schonere toekomst.

Producten die CO2-uitstoot verminderen

In het ontwerpproces maakt SMC gebruik van topologie-optimalisatie, een methode voor het automatisch genereren van ontwerpconcepten met behulp van optimalisatietechnieken en simulatiemodellen. Dit is een methodologie om op wiskundige en mechanische basis het meest efficiënte ontwerp voor een product te vinden. Zo kunnen compactere, lichtere producten worden gerealiseerd. Dit leidt tot een enorme afname van de CO2-uitstoot tijdens onze productie. Bovendien kunnen deze producten ook bijdragen aan energiebesparing en CO2-reductie tijdens het gebruik.

CO2 Uitstoot verminderen - duurzaam beheer van CO2

Découvrez comment vous allez « Stimuler votre efficacité » avec SMC

Oops. If you want to see our video, you need to consent to the use of cookies. Simply click on the cookies setting and enjoy our Expertise in action.

"Mettant en avant une passion pour la durabilité et la digitalisation, je crois fermement en la puissance de l'innovation et de la technologie pour améliorer notre monde. En tant que partenaire de connaissance et conseillère dans ce domaine, je peux aider à mettre en œuvre des mesures durables en numérisant par exemple des machines et des usines, en réduisant la pression de travail ou en mettant en place des composants compacts. Ma principale mission est d'accompagner les entreprises dans la transition vers la durabilité de leurs processus. De cette manière, je souhaite contribuer à un avenir meilleur pour tous."

Dorien van Twisk | Engineer Sustainability & Digitalization

Meer informatie over energy efficiency

CO2 besparen met compacte en lichte producten

Ons uitgebreide assortiment compacte en lichte producten biedt veel efficiëntie. Deze producten verbruiken ook minder energie en dat is goed voor zowel de planeet als jouw kosten.

Wil je meer informatie over onze compacte en lichte producten? Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Met onze toepassing van topologie-optimalisatie in het ontwerpproces, kunnen meer ruimtebesparendelichte producten worden gerealiseerd met dezelfde boring en slag als bestaande producten.

Grote vermindering van de hoeveelheid CO2-uitstoot tijdens de productie
 

Vergelijking met bestaande producten:

Duurzame machine door het verlagen van persluchtdruk: 7 bar is 3 teveel!

Machinebouwers zijn gewend om hun pneumatische componenten in machines te selecteren op basis van een werkdruk van 7 bar. Maar door de druk te verlagen naar 4 bar kunnen eindgebruikers hun energiekosten met soms wel 29% verlagen: een krachtig verkoopargument voor machinebouwers. Om dit aantrekkelijke resultaat te bereiken, doen steeds meer klanten een beroep op onze experts die zowel over de knowhow als de producten beschikken om dit concept in de praktijk te realiseren.

SMC is jouw partner in CO2 besparing

SMC is jouw kennispartner voor het verminderen van CO2 en het ontwerpen van duurzame machineparken, zowel voor jou als jouw klanten. Samen kunnen we werken aan duurzaamheid, zodat we de planeet schoner achterlaten voor toekomstige generaties. Wil je meer informatie over specifieke producten of met ons samenwerken? Neem contact met ons op!

Productgroepen duurzaamheid

Artikelen van onze duurzaamheidsexperts